Personal styling: Paco Raphael

Tijdens de zoektocht van Paco naar een nieuwe persoonlijke kledingstijl werden we aan elkaar geïntroduceerd. Zijn look moest anders, frisser, beter uitgedacht. Niet iedere dag weer een jeans met oude donkerblauwe trui omdat het zo makkelijk is. Met een nieuwe website in het verschiet mocht er ook een frisse wind door zijn garderobe.

Tijdens een aantal gesprekken leerde ik Paco beter kennen en bracht zijn wensen, do’s & don’ts in kaart en visualiseerde een nieuwe stijl in moodboards. Dit resulteert in een plan voor een photoshoot voor nieuw website materiaal. Deze is uitgevoerd in het prachtige Conservatorium Hotel, buiten bij het EYE Filmmuseum en in de retrohoek van de Tolhuistuin.

Fotografie: Koray
Productie: Bianca Cameron

Paco Raphael komt met een nieuwe kijk op de dingen die we dagelijks om ons heen hebben, van een schilderij via meubel tot mode. In de ruim 5 jaar die hij als kunstenaar werkt, oogstte Paco Raphael (Den Haag, 1975) wereldwijd erkenning met als hoogtepunten Art Basel in Miami en solo-exposities in New York.

Paco fotografeert over de hele wereld stadsgezichten en combineert deze met affiches van muziek, typografie, erotica en cinema uit de jaren ’50, ’60 en ’70. De digitaal gemixte print wordt met de hand nabewerkt met stencils, sjablonen, verf en stift. Door het stedelijk leven toen en nu in één beeld te verenigen, creëert hij een hedendaags schilderij. Veelzijdige, levendige, mixed media schilderkunst die onmiskenbaar herkenbaar is als een Paco Raphael.

Tevens grensoverschrijdend (zowel voor hemzelf als tussen kunst en design), zet de grafisch ontwerper die zichzelf herdefinieerde als kunstenaar, zijn ambitie en kunde nu als productontwerper in. “Waarom zou kunst beperkt moeten blijven tot een doek aan de wand?” was de vraag die leidde tot de productie van een serie kunsttafels, bewegende staande lampen, stoere wandkleden en industriële lichtbakken voor thuis en op kantoor. “Onze stijl is heel herkenbaar, maar we koesteren vrijheid in de uitingsvorm van die signatuur.” Paco’s ontwerp van een product stopt niet bij het platte vlak, hij ontwerpt het object vanuit de kern. Het archetype van objecten zoals we ze kennen staat ter discussie, om tot het mooist mogelijke resultaat te komen. Een eindresultaat waar een tafelpoot een kunstobject an sich is en waar constructie is verbeterd tot een bij de stijl en kwaliteit van Paco Raphael passend product.

Bron: Kunsthuizen.nl