Inspiratie: film ‘Her’

Een prachtig production design van K.K. Bennet, waarin op een bijzondere wijze ‘de toekomst’ is gevisualiseerd. Geen high-tech elementen, geen zilver glimmende oppervlakten, hoogglanswitte ruimtes, snelle auto’s of indrukwekkende LEDkunst. Wel een kleurenpalet in vintage tinten, accentkleur rood, tijdloze meubels en vintagelook devices zoals computer en het apparaatje waarmee Theodore met zijn operatingsystem Samantha communiceert.

De werkplek van hoofdpersonage Theodore (Joaquin Phoenix) is gevisualiseerd in een leegstaand gebouw in LA, waarbij alles aanvankelijk kaal en wit was. Door middel van gekleurde plexiglazen panelen onder de glazen dakramen te plaatsen worden er verschillende kleurvlakken op de muren en grond weergegeven, afhankelijk van de stand van de zon. Een levendig effect en een financieel interessant alternatief voor het schilderen van muren.

Midden in LA bevindt zich ook het appartement van Theodore. Door de grote raampartij voelt de locatie ruim en vrij en de zwaar glanzende vloer spiegelt het uitzicht. De meubels zijn vintage, maar in perfecte staat. De kleuren combineren goed met de kleding van Theodore en de stad op de achtergrond.

De vintage look & kleurenpalet enerzijds en de wijdse urban locaties in LA & Shanghai anderzijds, zorgen voor een bijzonder mooie interpretatie en vertaling van een futuristisch verhaal.

lees meer: Designing a future of comfort, color and gorgeous gadgets in ‘Her’